Annons:

Scandic tar in mer pengar till fond – trots utebliven utdelning

Trots att Scandic fortfarande inte har delat ut de pengar till miljöprojekt som utlovades ifjol inleder Scandic ett nytt projekt för att få in mer pengar till fonden.

Scandic grundade sin hållbarhetsfond 2008, i syfte att med start år 2009 varje år betala ut en miljon kronor till projekt som bidrar till en ”mer hållbar samhällsutveckling”. Men några pengar har aldrig delats ut, skriver Dagens Media.
 
Fonden hämtade ifjol in intäkter från försäljningen av en Martin Stenmarck-låt som länge låg etta på topplistan, sålde guld och ofta spelades på radio. På baksidan av singeln uppges att försäljningen oavkortat går till Scandics hållbarhetsfond och att en miljon kronor ska delas ut med start under 2009. Inte en enda krona har dock betalats ut.
– Vi hade helt enkelt inte råd, säger Inger Mattsson, hållbarhetschef på Scandic till Dagens Media.
 
Trots detta inleder nu Scandic ett nytt sådant samarbete med Martin Stenmarck. Hotellkedjan har ännu inte några kriterier för hur bidragsansökningarna ska se ut eller någon jury som ska bedöma ansökningarna enligt kriterierna.
 
– Det här har varit planerat länge och vi ser detta som ett bra tillskott till fonden, säger Jessica Agert, presschef på Scandic Hotels.
Dagens Media: Riskerar inte detta att sända ut konstiga signaler?
– Om man väljer att se det på det sättet kanske, men vi ser ingen problematik i det här. Vi har inte fått några negativa reaktioner från allmänheten på att det inte blev någon prisutdelning 2009, jag tror att folk har förståelse med tanke på förra årets finanskris.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024