Annons:

First Hotels reklamkampanj fälld

Reklamombudsmannen har fällt hotellkedjan First Hotels för sexistisk reklam.

Kampanjen Sleep with us från First Hotels har fällts av Reklamombudsmannen som menar att kampanjen är sexistisk, skriver Resumé.
 
Reklamkampanjen som skapade uppståndelse när den släpptes innehåller en manlig portier med uppknäppt överdel samt en kvinnlig städerska med djup urringning. Kampanjens slogan ”Sleep with us” följdes av budskapet ”Our first members are getting it on a regular basis. A free room, that is”. Besökare kunde klicka på texten ”Go to bed” för att få veta mer om erbjudandet. First Hotels säger att man med glimten i ögat ville få fler kunder till sitt bonusprogram.
 
Reklamombudsmannen, RO, har nu fällt reklamen för könsdiskriminering.
– Det är svårt att tro att First Hotels avsikt är att vilja sammankopplas med prostitution, men så har många uppfattat reklamen, säger RO Elisabeth Trotzig till DN.
 
”Enligt praxis anses det vara kränkande när en kvinna eller en man framställs som ett sexobjekt utan någon koppling till den marknadsförda produkten. Utformningen av annonsen, till exempel val av modell, poser och miljöer, påverkar bedömningen.
Reklamombudsmannen finner att modellerna på bilderna förvisso kan anses ha en viss koppling till produkten, då de ska föreställa en hotellstäderska respektive en piccolo. Men genom deras klädsel och pose framställs de som rena sexobjekt på ett sätt som kan anses kränkande för kvinnor och män i allmänhet. Texten ”Sleep with us” och ”Our first memebers are getting it on a regular basis” förstärker det kränkande intrycket. Marknadsföringen är därmed könsdiskriminerande och strider mot artikel 4 i ICC:s regler”, skriver RO.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024