Annons:

Holiday Club byter ägare

Två norrländska hotellproffs, Stefan Karlsson och Ingemar Jonsson, har tagit över Holiday Club Åre från den 1 april genom att köpa majoriteten av hotelldriftsbolaget. Dessutom vill de etablera nya Holiday Club-hotell i Stockholm, men även i Norge och Danmark på sikt.– Anläggningar som Holiday Club behövs för att stärka Sverige som destination för utländska turister sommartid.  Vi har aldrig lyckats med det USA och Schweiz gör, att få folk att komma med charter för att uppleva natur, kultur och lokal mat. Men då krävs även boende som sticker ut, som Holiday Club.

Åreanläggningen har under de senaste åren dragits med förluster, men Stefan Karlsson menar att det inte är Holiday Club-koncernen som velat bli av med hotellansvaret, utan ett initiativ från norrlandsprofilerna.
– Jag älskar konceptet och varumärket och vill ta det vidare. Det var jag som åkte över till det finska huvudkontoret och träffade vd JP Pajunen och efter en timme var vi överens, säger han.
Stefan Karlsson och Ingemar Jonsson driver i dag Hotell Lappland i Lycksele, ofta utsett till Sveriges mest lönsamma hotell, och Scandic Östersund City.  Holiday Club gjorde enligt Karlsson en vinst på 5 miljoner det senaste bokslutsåret som slutade september 2010. Åren innan blev det förlust, 1,8 miljoner (2009) och 17 miljoner (2008).
– Men de siffrorna är ointressanta. Vi har ett entreprenöriellt tänk som skapar lönsamhet. Vi står i hetluften mitt i verksamheten, har hård kostnadskontroll, och anpassar kostnaderna efter intäkterna vi får in. Många stora bolag jobbar tvärtom.
Betyder det att Holiday Club kommer att ha färre anställda?
– Vi kommer att anpassa personalen efter intäkterna. Det är personalen införstådd med.
En stor marknadsföringskampanj ska lanseras och redan i sommar räknar Stefan Karlsson med att paketerade resor med reguljärflyg ska erbjudas utländska gäster. Samtidigt påbörjas letandet efter nyetableringar, där Stockholm står högst på prioritetslistan.
– Där finns många hotell, men inget som Holiday Club.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024