Annons:

Scandic tilldelas Nordiska rådets miljöpris

Det var en anställd på Scandic som först kom på idén att föreslå för hotellgästerna att de skulle spara in på tvätten av handdukarna. Nu tilldelas den norska delen av Scandic Hotels Nordiska rådets natur- och miljöpris 2011.

Nordiska rådets natur- och miljöpris 2011 belönar hållbar turism. Priset, som är på 350 000 danska kronor, ges till en näringsverksamhet, organisation eller enskild person som har gjort resandet i Norden mindre skadligt för miljön. Vinnaren av årets pris är den norska delen av Scandic Hotels.


– Vi är mycket glada och stolta över att Nordiska Rådet har valt Scandic som vinnare. Vi arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor varje dag och att få en sådant här erkännande ger oss ytterligare motivation i det fortsatta arbetet. Jag vill passa på att gratulera mina norska kollegor som nominerades och vann priset, men vill också poängtera att hela koncernen Scandic med ca 160 hotell arbetar på samma vis för att minska miljöbelastning och bidra till ett hållbart samhälle, säger Anders Ehrling, Scandics koncernchef.


Det var en anställd på Scandic som först kom på idén att föreslå för hotellgästerna att de skulle spara in på tvätten av handdukarna och Scandic var också bland de första som övergav engångsförpackad tvål. Sedan hotellkedjan år 1993 bestämde sig för att arbeta mer miljömedvetet har man utbildat över 11 000 medarbetare i miljöfrågor och byggt 19 000 rum av mer hållbara material. Totalt 114 av kedjans 147 hotell i Norden har beviljats Nordiska ministerrådets miljömärke Svanen. Vattenförbrukningen på Scandic har sedan 1994 minskat med 17 procent, energiförbrukningen med 22 procent och koldioxidutsläppen med 38 procent.


”Scandic har sedan 1994 gått i bräschen för satsningarna på att minska miljöbelastning och företaget har fått många efterföljare i arbetet för en hållbar utveckling både i hotellbranschen och det omgivande samhället. Scandic har visat mod genom att ställa krav på sina leverantörer och bjuder också in sina hotellgäster att medverka till de miljövänliga målsättningarna genom att till exempel spara på tvätten och sortera sitt avfall”, lyder bedömningskommitténs motivering.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024