Annons:

Scandic byter lokaler i Sundsvall – Quality Hotels flyttar in

Det händer mycket på hotellmarknaden i Sundsvall just nu. Scandic lämnar över ett hotell till Quality Hotels men tar samtidigt över ett Ibis-hotell och satsar 20 miljoner kronor på sin nya adress.

Den 1 februari 2013 tar Quality Hotels över hotellfastigheten i Folkets Hus i Sundsvall. I fastigheten finns i dag ett av Scandics två Sundsvallshotell. Quality Hotel Sundsvall kommer att ha restauranger, hotell och biografverksamhet.
– Med Quality Hotel Sundsvall skapar vi en anläggning som kan tillgodose de stora evenemangen. För oss är detta dubbel glädje. Det är en viktig del på vägen mot att göra Quality till Nordens största och viktigaste kedja inom konferens. Samtidigt vet vi att näringslivet i Sundsvallsområdet har efterfrågat och också förtjänar ett Quality Hotel på orten, säger Eivind Tangvik, konsernchef i Quality Hotels.
Hotellet kommer att drivas av Sundsvalls Folkets Hus & Park genom dotterbolaget FHP Sundsvall Hotell AB och ingå som ett av franchisehotellen i Quality Hotel-kedjan. Delar av konferensavdelningen och restaurangytorna ska renoveras.
Scandic lämnar fastigheten i Folkets Hus den 31 december och tar i stället över driften av Ibis hotell i Sundsvall från och med den 1 september i år.
Scandic satsar omkring 20 miljoner kronor i den nya fastigheten i centrala Sundsvall. Det befintliga hotellet har 143 rum, flera mötesrum och gym.
Scandic har ytterligare ett hotell i Sundsvall, vilket innebär att kedjan under perioden 1 september till 31 december kommer att ha tre hotell i staden.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024