Annons:

EU avgör SAS framtid

Sex banker går med på att förlänga SAS miljardlån, men de kräver statliga garantier för att göra så. Nu vänder sig regeringarna i SAS ägarländer till EU för godkännande, skriver DI.se.

Enligt Dagens Industri berodde gårdagens oväntade utveckling, när SAS i sista stund sköt upp en planerad kvartalsrapport, på att bankerna som lånar ut pengar till SAS kräver garantier av ägarländerna Sverige, Danmark och Norge för de 4,7 miljarder som lånen omfattar.

Regeringarna i de tre länderna har nu begärt EU:s godkännande för en sådan lösning, man vill ha ett klartecken på att sådana garantier inte ses som ett otillbörligt statligt stöd. Det ska vara förklaringen till att kvartalsrapporten senarelades i sista stund enligt DI.se.

Sex banker har gått med på att förlänga lånen: Nordea, SEB, Swedbank, Danske Bank, DNB, Nordea och Royal Bank of Scotland. Handelsbanken har lämnat förhandlingarna utan något löfte om lån.

Att SAS besparingsprogram om tre miljarder kronor genomförs är ett annat krav från bankerna för att lånen ska förlängas.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024