Annons:

Scandic slår mynt av norrskenet

2013 lär bli ett extra bra år för norrsken och Scandic Ferrum i Kiruna lockar nu med att man har anlitat norrskensspanare och skapat en mobiltjänst som tipsar hotellgästerna om när det vankas ljusspel på himlen.

Spanarna består av lokala guider och norrskensentusiaster som tillsammans med strategiskt utplacerade webbkameror vid kända norrskensområden håller koll på ljusfenomenet på himlen. När norrskenet upptäcks plingar det till i mobilen hos användare och ett meddelande berättar vart norrskenet synts till.

– På grund av jordens magnetfält är sannolikheten större att uppleva norrskenet desto längre norrut du befinner dig. Många av våra gäster missar det trots att det uppträder under deras vistelse. Med hjälp av norrskenstjänsten till mobilen kan vi hjälpa till att öka chansen att beskåda ett av naturens vackraste fenomen, säger Jacob Dahlberg, hotelldirektör Scandic Ferrum.

Hotellet erbjuder i samarbete med Hertz hjälp med transport till den plats där norrskenet visar sig. Även de gäster som inte betalar för norrskenstjänsten i mobilen får på ett enklare sätt reda på när det vankas norrsken – då hissar man upp en flagga i receptionen.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024