Annons:

Skattesmäll på en halv miljard för Petter Stordalen

Det är inte alltid lätt att sätta sig in i andra länders skattesystem. Det har Petter Stordalen nyligen bittert fått erfara.

Resultatet för den norske hotellentreprenören Petter Stordalens bolag Home Invest försämrades under 2012 jämfört med 2011. Underskottet ökade med över 300 miljoner och slutade på 362 miljoner norska kronor. Den stora smällen berodde på en skattekostnad för förvärvet av Home Properties och en avskrivning för fyra år sedan. Skattesmällen är på 510 miljoner svenska kronor, skriver Finansavisen.

– Jag är nog den norrman som betalade mest i skatt i Sverige förra året, säger Choice ägare, som har överklagat beslutet.

– Men jag förväntar mig inte att överklagandet bifalls. Lyckligtvis har vi gott om pengar att ta av och det går till en god sak, säger han.

Under förra året strömmade det in 570 miljoner till Home Invest-kassan, medan holdingbolaget har 1,5 miljarder i reserv för nya investeringar. Försäljningen i gruppen, som inkluderar hotell, fastigheter och finansportfölj, ökade från 5,7 till 6,2 miljarder kronor, skriver Finansavisen.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024