Annons:

AirBnB får konkurrens av spansk kedja

Nu lanseras en ny nättjänst där privatpersoners lägenheter hyrs ut. Bakom satsningen står en spansk hotellkedja.

Det är den den spanska hotellkedjan Room Mate Hotels som lanserar tjänsten BeMate.com där de hyr ut privatpersoners lägenheter. Målet är att etablera sig i 150 städer i år fram till och med 2015.   

Idén går ut på att privatpersoner får lägga ut sina lägenheter på en sajt, varpå Room Mate Hotels granskar lägenheterna och väljer ut de som håller en viss standard. Läge och inredning är exempel på faktorer som spelar in.

– På grund av denna granskning skiljer sig vårt koncept från det som marknadsplatsen AirBnB har, där alla kan lägga ut lägenheter för uthyrning. Dessutom erbjuder vi professionella hotelltjänster som utlämning av nycklar, 24 timmars concierge, städning. Lägenhetsinnehavaren kan också köpa handdukar och sängkläder till självkostnadspris för att höja standarden, säger Janusz Dabrowski, presstalesman hos Room Mate Hotels.

 Det kommer också finnas en rad tilläggstjänster om exempelvis transfer från flygplats, daglig städning, ett fullt kylskåp vid ankomst och biljetter till evenemang.

 I de städer där kedjan inte finns sluter de samarbetsavtal med andra hotell, för att på så vis kunna hyra ut lägenheter i dessa områden.

– Priset på att hyra en lägenhet kommer att variera, men ett exempel är att en 3:a i Barcelona kommer att kosta från 95 euro/natt.

Bakom satsningen står Room Mate Hotels, en spansk hotellkedja med 20 hotell och 1500 rum runt om i världen, som grundades 2005 av entreprenören Kike Sarasola.

Konceptet BeMate.com lanseras i ett första skede i Madrid, Barcelona, Malaga, Salamanca och Granada i Spanien, Amsterdam och Florens i Europa, New York och Miami i USA samt i Mexiko. I nuläget har de 2500 lägenheter i tio länder.

Janusz Dabrowski menar att företaget tror stenhårt på det nya konceptet.

– De senaste fem åren har det skett en ökning på semesterlägenhetsboenden på semestern bland internationella kunder med 44 procent medan tillväxten för hotellvistelser bara var 4,6 procent.  Det är en stor marknad som växer, säger han till Travel News.

Text: Nicolina Edwall

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024