Annons:

First Hotels värvar Catarina Randow

Efter närmare 20 år på bland annat Scandic och Micros går nu Catarina Randow till First Hotels, där hon ska lyfta distribution och revenue.

Catarina Randow är nyss hemkommen från den stora hotellmässan ITB i Berlin och när Travel News når henne har hon hunnit jobba elva dagar inom First Hotels. Hennes titel är vice president distribution and revenue, och hon kommer närmast från motsvarande tjänst på Oracle Micros, där hon jobbade i tre år. Innan dess var hon 15 år inom kedjor som Provobis, Scandic och Hilton.

– Jag gick under den tiden över från hotel operations till revenue och distributionssystem. Efter ett tag kom jag till en punkt när jag ville lära mig ännu mer och gick över till leverantören, säger Catarina Randow.

Nu ska hon lyfta First Hotels på området, och konkreta tankar och förslag bubblar ur henne.

– Vi jobbar med både Expedia och Booking.com och det vill vi fortsätta med, men jag ser gärna att vi strategiskt stärker upp med en koppling till Tripadvisor, Trivago eller liknande. Det är prio ett.

Hon vill också att First Hotels blir starkare och syns bättre hos GDS:erna.

– De bara växer snarare än minskar, vilket man alltid har trott.

Självklart blir det viktigt att driva så mycket trafik som möjligt till First Hotels egen webbplats, men Catarina Randow är ödmjuk inför hur komplext området är. Hon nämner metasökmotorer, som kan göra att bolagets prisbild ser märklig ut och sänka kedjans trovärdighet.

– Det gäller att beräkna vad du ska betala för ett click, som driver trafiken till din egen. Men du får inte betala för mycket, då blir det dyrare än om du skulle ta bokningen via Booking och Expedia. Tricket är att få bokningarna till oss själva på mest kostnadseffektiva sätt, i konkurrens med alla andra.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024