Annons:

Brook – piccolon som blivit hotellägare

För femton år sedan började han som piccolo på Radisson Blu Arlandia. Nu inviger Brook Tekeste sitt första egna hotell i Rosersberg som döpts efter honom själv, Brook Hotel.

Det är den gamla pittoreska skolan i Rosersberg, ett stenkast från medeltida Norrsunda kyrka och 150 meter från Arlanda Stad Golf, som smygöppnat som Brook Hotel under sommaren. Skolan har omvandlats till ett boutiquehotell med herrgårdskänsla. Hotellet har 33 rum och tre större konferenslokaler, varje mötesrum kan ta upp till 40 personer. Ett mindre styrelserum finns också högst upp i hotellet med utsikt över gården.

– Jag har alltid drömt om ett eget hotell. Men det var mina partners Christian Cederferm och William Moradi som föreslog att hotellet skulle få mitt namn. Målet är att skapa en hotellkedja med hotell i olika delar av världen, som heter Brook Hotels, säger Brook Tekeste, som förutom delägare är vd för det nya hotellet.

Hotellet ligger strategiskt placerat, 7 minuters transfertid från Arlanda flygplats, men ändå mitt i en kulturhistorisk idyll. Förutom möten satsar Brook Hotel på ett eget bröllopskoncept (där vigsel i den medeltida kyrkan ingår) samt weekend- och golfgäster. Bara en av de anställda (förutom Brook Tekeste själv) har lång erfarenhet från hotellbranschen. I stället har ägartrion handplockat personal med servicekänsla, charm och personlighet.

– Vi utbildar vår egen personal. Jag vill öppna dörrarna in i hotellvärlden och hitta supertalangerna som finns utanför hotellvärlden. Vi vill att vår personal ska ge mer än femstjärnig service. Känslan ska vara att alla kan göra allt på hotellet för gästens bästa, säger Brook Tekeste.

Hotellmarknaden runt Uppsala, Stockholm och Arlanda kan han som sin egen ficka. Han började sin karriär som piccolo på Radisson Blu Arlanda för 15 år sedan utan någon hotellutbildning alls. Några månader senare hade han lärt sig att sköta receptionen och sedan fick han nya chanser inom Rezidor. Efter Arlandia började han på Radisson Blu Sky City och därefter Radisson Blu Royal Viking, där han jobbat med försäljning i både konjunktuppgång – och nedgång

–  Under finanskrisen lyckades Royal Viking hålla en beläggning runt 90 procent, ett riktigt mirakel. Då reste jag från Kiruna och Piteå i norr till Helsingborg i söder och besökte resebyråer för att sälja in hotellet. Och när nya Radisson Blu Waterfront kom till reste jag och Kenth Larsson, marknads- och försäljningsdirektör för Waterfront, runt på Sverigeturné. Jag lärde mig massor av honom genom hans branschkunskaper och engagemang, säger Brook Tekeste.

First Hotel Linné i Uppsala är ytterligare ett hotell som 36-årige Brook Tekeste hunnit med. Sedan smygöppningen har Brook Hotel haft en hel del amerikaner och andra turister boende hos hotellet som hämtats med hotellets egen transferbuss.

– Vi boar in oss under sommaren och alla i personal hinner komma på plats och känna sig hemtama. Så allvaret börjar i slutet på augusti, då blir det officiell invigning.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024