Annons:

Pride gynnar Stockholm

Just nu pågår Stockholm Pride och förutom att sätta Stockholm på kartan som öppensinnad och välkomnande bidrar festivalen till stora intäkter.

För trettonde året i rad är Stockholm mellan den 27 juli och 1 augusti värd för Skandinaviens största pridefestival. Förra året deltog sammanlagt 400 000 personer i festligheterna och 37 procent av dessa var tillresta besökare, skriver Besöksliv.se.

– Vi växer hela tiden, under paraden på lördag kommer en halv miljon människor fylla gatorna. Skälet är att Stockholm är en trygg samlingsplats för en viktig politisk manifestation för människors lika värde, säger Sandra Ehne, ordförande för Stockholm Pride.

Festivalen innebär stora intäkter till Stockholm, som hotellnätter och restaurangbesök, berättar Eva Camél Fuglseth, chef för turistservice och privatresor på Stockholm Visitors Board, för Besöksliv.se.

– Förra året rörde det sig om 327,5 miljoner kronor. Vi vet att besökarna under Pride stannar längre än andra turister: runt tre dagar jämfört med 1,6 dagar under resten av året. Sedan är det ett viktigt statement för Stockholm, vi visar att vi är en öppen stad för alla, säger hon.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024