Annons:

Annons:

Från 1 augusti: flygpassagerares data ska sparas i fem år

Regeringen vill att polisen ska lagra uppgifter om flygpassagerare i fem år

Från den 1 augusti ska alla uppgifter om flygpassagerare – namn, resmål, bagage och betalningssätt – skickas till polisen och lagras i fem år, föreslår regeringen.

– Polisen får en viktig informationskälla för att kartlägga kriminella nätverk och terrorceller, säger justitieminister Morgan Johansson till Dagen Nyheter.

 

3 kommentarer

  1. Per Jönsson: Kan bli svårt med tanke på individens integritetsskydd som stärks efter 25 maj då den nya GDPR börjar gälla!!!
    Svara
  2. Anonym: Sverige är med stormsteg på väg att bli en diktatur. Med hänvisning till tererrorism kan man tydligen numera få igenom vilka inskräkningar i den personligen integriteten som helst. Dags att fly detta skitland.
    Svara
  3. ESSA: Sverige håller med stormsteg på att bli en diktatur. Med hänvisning till terrorism tar sig politikerna friheten att inskränka den personliga integriteten till nya nivåer. Snart lagstiftar man säkert om kameror i toaletterna på flyglanen också. Dags att fly detta skitland!
    Svara

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Inca Tours söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Sales Specialist – Dynamic Packaging
Sista ansökningsdag:
06 April, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018