Annons:

Annons:

Från 1 augusti: flygpassagerares data ska sparas i fem år

Regeringen vill att polisen ska lagra uppgifter om flygpassagerare i fem år

Från den 1 augusti ska alla uppgifter om flygpassagerare – namn, resmål, bagage och betalningssätt – skickas till polisen och lagras i fem år, föreslår regeringen.

– Polisen får en viktig informationskälla för att kartlägga kriminella nätverk och terrorceller, säger justitieminister Morgan Johansson till Dagen Nyheter.

 

3 kommentarer

  1. Per Jönsson: Kan bli svårt med tanke på individens integritetsskydd som stärks efter 25 maj då den nya GDPR börjar gälla!!!
    Svara
  2. Anonym: Sverige är med stormsteg på väg att bli en diktatur. Med hänvisning till tererrorism kan man tydligen numera få igenom vilka inskräkningar i den personligen integriteten som helst. Dags att fly detta skitland.
    Svara
  3. ESSA: Sverige håller med stormsteg på att bli en diktatur. Med hänvisning till terrorism tar sig politikerna friheten att inskränka den personliga integriteten till nya nivåer. Snart lagstiftar man säkert om kameror i toaletterna på flyglanen också. Dags att fly detta skitland!
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

3 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018
Go Cruising söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
29 juni 2018
Stena Line Travel Group söker Contracting Manager
Sista ansökningsdag:
11 juli 2018
Affärsresesäljare till Växjö
Sista ansökningsdag:
3 juli 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
29 juli 2018