Annons:

Annons:

Säljrykten runt SAS

Regeringen tittar med hjälp av Nordea på möjligheterna att sälja statens andel i flygbolaget SAS. Uppgifterna har publicerats i Affärsvärlden men regeringen vill inte kännas vid uppgifterna, enligt Dagens Industri

Svenska staten äger 17,1 procent av aktierna i flygbolaget SAS. Aktierna är värda drygt en miljard kronor. Ett investerarkonsortium bestående av ett mindre antal privatpersoner är intresserade men har svårt att få ihop hela finansieringen enligt Affärsvärlden.

– Det finns sedan flera år ett bemyndigande från riksdagen att sälja aktierna i SAS, men avyttringar ska ske på ett ansvarsfullt sätt med hänsyn till bolaget och marknadsförutsättningarna. Vi har ingen kännedom om de uppgifter om Nordea som förekommer i medias skriver Eva Lindström, statssekreterare hos näringsminiser Mikael Damberg i en kommentar till TT.

Lindström säger att Damberg har varit tydlig med att staten inte är en långsiktig ägare för SAS, men mer än så finns inte att säga idag, enligt henne.

Dagens Industri nämner också att staten sålde 13, 8 miljoner aktier i oktober 2016. Efter den försäljningen förband sig regeringen att inte sälja aktier under de kommande 180 dagarna. Den så kallade lock-up perioden gick ut i april i år vilket innebär att det nu är fritt fram att sälja fler aktier.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018
JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018
CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018
FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018