Annons:

Annons:

Allt fler svenska hotell blir porrfria

Porrfritt boende på tjänsteresor är på väg att bli standard inom den offentliga sektorn och allt fler hotell inom de stora kedjorna slopar nu porrfilm på hotellrummen.

I den nya versionen av katalogen ”Boka porrfritt” som inom kort lanseras väntas 400 – 500 av 2500 hotell vara anmälda som porrfria. År 2003 var antalet 200.
”Det finns ett stort intresse från hotellbranschen och många är måna om att vara med,” berättar Tina Olby, projektledare för ”Boka porrfritt” hos Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, för SvD.
Minst en tredjedel av landets kommuner och hälften av länsstyrelserna och landstingen i landet har infört porrfritt boende som krav för sina tjänsteresor. Även försvarsmakten har nyligen beslutat att gynna porrfria hotell. Avtal tecknas för huvuddelen av den statliga sektorn och totalt handlar det om 92 000 hotellnätter, eller kontrakt värda 80 miljoner kronor, per år.
Affärsresebyrån BTI Nordic märker av trenden, men inom det privata näringslivet prioriteras pris- och säkerhetsfrågor, enligt marknadsdirektör Ingemar Åkesson för SvD.
Bland hotellägarna upplever allt fler ett ökat tryck från kunderna om porrfrihet, skriver tidningen. Sedan 1 april är Radisson SAS-hotellet Strand Hotel i Stockholm porrfritt.
”Vi hade stora kunder som efterfrågade det. Sedan tog vi också ett moraliskt beslut i vår ledningsgrupp att vi inte ville ha det utbudet längre, det kändes omodernt och vi vill se framåt” säger vd Charlotte Blum till SvD.
Också SAS Royal Park Hotel i Solna är sedan 1 maj porrfritt. Park Inn i Uppsala och Park Inn Bergmästaren i Falun är andra hotell som slopat filmerna.
Hotellkedjan Scandic tv-utbud styrs av ramavtal och därför kan inte enskilda hotell bli porrfria. På frågan varför hotellkedjan väljer att ha kvar porr svarar pressansvariga Martina Frisk SvD: ”Därför att vi inte gör något som är mot lagstiftningen och för att det är stor efterfrågan, annars skulle vi inte ha det.”
Hon menar att porren finns i hela samhället där hotellen endast är en liten aktör och att fokus borde skiftas från hotellen till dem som stiftar lagarna.
Scandic-hotellen kan dock stänga av filmerna från rummen och allt fler kunder uppges fråga efter detta. Än så länge har inte hotellkedjan blivit nekad några affärer på grund av sitt utbud, säger Martina Frisk till tidningen.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

jambotours_platta_bla_tonad_pms_payoff
Jambo Tours söker en ekonomiassistent
Sista ansökningsdag:
13 March, 2017
bra_logo-tag_rgb-800-476
BRA söker Head of Key Account Management
Sista ansökningsdag:
15 March, 2017
TT_logo-big-print-flat
Thabela Travel söker erfaren reseproducent
Sista ansökningsdag:
17 March, 2017
logo-etraveli-color
Etraveli söker medarbetare till Operations
Sista ansökningsdag:
28 February, 2017
Norwegian logo
Sales Executive Corporate to Norwegian Air Shuttle ASA
Sista ansökningsdag:
07 March, 2017
På nytt jobb