Annons:

Grand Hôtel hämtar ny vd från Radisson Blu

Pia Djupmark, tidigare Sverigechef för Radisson Blu, blir ny vd på Grand Hôtel Stockholm efter Marie-Louise Kjellström som slutade i maj.

– Vi är otroligt glada över vår rekrytering. Pia har ett genuint intresse för hotellverksamhet med lång erfarenhet av back-of-housefunktioner och ett brinnande engagemang för försäljning samt driften. Hon kommer att bidra med ett engagerat ledarskap som bygger på både kunskap och erfarenhet, säger Peter Wallenberg Jr, styrelseordförande i Nya Grand Hôtel.

 

Pia Djupmark är en långvägare från Radisson Blu Royal Viking, där hon arbetat i olika befattningar sedan 1996. Hon har även varit Sverigechef för de svenska Radisson Blu-hotellen, men återgick till  enbart hotelldirektörsjobbet när Rezidor utnämnde Jan Petter Rasmussen till Sverigechef våren 2012. Hon tillträder vd-jobbet på Grand i november.

Grands tidigare vd Marie-Louise Kjellström lämnade hotellet i slutet på maj efter tre år, där hon lett det omfattande investeringsarbetet med bland annat renovering av flera våningsplan, restaurangen Verandan, ett nytt spa och öppnandet av uteserveringen Terrassen. Grand har dock gått med förlust de senaste åren. I fjol blev förlusten -28 miljoner kronor, bland annat till följd av investeringarna. Kjellström kom från SAS, men nu väljer Grand att satsa på en vd med lång hotellerfarenhet.

Pia Djupmark kommenterar sitt nya jobb i en pressrelease.

–          Det känns otroligt kul och spännande att få arbeta med vad många anser vara Sveriges främsta och mest anrika hotell. Jag ser fram emot att fortsätta Grand Hôtel som varumärke och produkt.

 

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024