Annons:

Hotellstrejken avblåst i sista stund

Hotell- och restaurangfacket, HRF, och Visita har enats om ett nytt avtal för närmare 100 000 anställda. Därmed är den hotade hotellstrejken avblåst.

Den varslade hotellstrejken som skulle lösas ut på idag onsdag har blåsts av sedan parterna kunnat enas efter intensiva förhandlingar. Avtalet gäller på tre år och hålls inom det av industrin satta märket på 6,5 procent.

Det innebär bland annat att utgående löner ökar med 1 650 kronor på tre år samtidigt som ingångslönerna höjs med mindre än utgående löner (80 procent av de utgående lönerna), skriver Visita i ett pressmeddelande.

– Vi och HRF har bland annat hittat gemensamma lösningar vad gäller den så kallade hyvlingen och för prövotid för visstidsanställningar. Efter långa förhandlingar är vi nöjda att vi har hittat konstruktiva lösningar, säger Visitas förhandlingschef Antje Dedering.

Malin Ackholt, förbundsordförande i Hotell- och restaurangfacket, HRF, är nöjd.
– Vi har kämpat hem låglönesatsningen med hjälp av hårt arbetande medlemmar och våra systerförbunds stöd. Stort tack till alla som engagerat sig, utan er hade detta inte varit möjligt, säger hon.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024