Annons:

Annons:

Thailand rensar haven från plast

Thailand är det första landet i Asien som tar del i projektet Upcycling the Oceans, med ambitionen att minska mängden skräp i haven. Landet har också förbjudit rökning på utvalda stränder, av samma anledning.

Projektet ”Upcycling the Oceans, Thailand” startades i höst som en del av Thailändska Turistbyråns arbete med hållbar turism. Målet är att bevara havet och kustområden samt omvandla plastskräp till tråd för att göra tyg, och i sin tur även kläder och accessoarer.

Det tre år långa projektet började på Koh Samet, där lokala fiskare och dykare gick samman för att rena stranden och havsbotten. Varje år uppskattas åtta miljoner ton plast hamna i haven och det tros vara runt 150 miljoner ton plast i havet just nu – motsvarande 4 650 miljarder plastpåsar från mataffären. År 2050 spås det finnas mer plast än fisk i haven.

Hälften av det vi slänger är cigarettfimpar, vars filter består av plast. För att ytterligare minska mängden skräp på stränder har de thailändska myndigheterna infört rökningsförbud på 20 av de mest populära stränderna i Thailand. Det kan följas av ytterligare ett rökningsförbud på turistbåtar och färjor. Rökning i sig kommer fortfarande vara tillåtet, men i särskilda områden bortom stranden.

Text: RES

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Sales Specialist till Sheraton Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Sales Specialist – Dynamic Packaging
Sista ansökningsdag:
06 April, 2018
SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018