Annons:

Annons:

Bluffhotell sålde rum i Åre

Hotell Fjällfågeln i Åres låga rumspriser marknadsfördes på egen sajt, Hotellsverige.se, fanns på Hitta.se och recenserades på bloggar. Men hotellet existerar inte.

Hotell Fjällfågeln hade egen sajt, en annons på Hotellsverige.se, en adress på Hitta.se och omnämndes på flera bloggar, skriver Östersunds-Posten. Hotellet beskrivs som ett centralt beläget hotell i Åre. På Hitta.se uppges hotellets adress vara Årevägen 144, en adress som leder besökare till en vägkorsning.

– Det där hotellet finns inte i Åre, säger Lars–Börje Eriksson, vd Åre destination till ÖP.

Hotellsverige.se förstod först inte hur hotellet har hamnat på sajten.

– Hur i himmelens namn har den kommit in på vår hemsida, det undrar jag? Det är ju vi själva som lägger in allt där, säger Peter Fridén, ansvarig utgivare för Hotell Sverige till op.se.

Efter en närmare undersökning insåg sajten hur annonsen hade kommit att läggas ut.

– De mejlade in ett tips om sitt hotell. Vi ringde upp och han köpte ett koncept och ville ha bilder och länkar. De är verkligen otroligt förslagna, säger Peter Fridén, Hotell Sverige.

Polisen har ännu inte bestämt om en förundersökning ska inledas. Hotellets sajt har stängts ner, blogginläggen har tagits bort och annonsen på Hotellsverige.se är släckt.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019