Annons:

Annons:

I höst förvandlas Anno 1647 till Hotel Frantz

På Hotell Anno 1647 vid Slussen pågår en omfattande renovering och hotellet kommer samtidigt passa på att byta både namn och adress. Hotellet som varit beläget på Mariagränd kommer att flytta till Peter Myndes backe 5 och får namnet Hotel Frantz.

Namnet kommer från skräddarmästaren Frantz Bock som lät bygga fastigheten 1647. Det blir ett helt nytt hotell men med ambitionen att bevara karaktären, charmen och det unika som finns i byggnaden. Hotel Frantz kommer liksom Anno 1647 att bli en del av Best Western Hotels & Resorts.

Hotellet är ett familjeföretag och tanken är att hotellet ska sticka ut genom att kännas personligt. Det är hotellchefen Ellen Pettersson som tillsammans med sin syster kommer att ansvara för det operativa.

 – Efter att ha växt upp i branschen så har vi utvecklat en enorm passion för hospitality, säger Ellen Pettersson.

– Självklart har vi dessutom stort stöd av våra föräldrar Helene och Bengt Pettersson som har drivit hotell i över 30 år, tillägger Ellen.

Nya Hotell Franz kommer att ha 48 rum, restaurang, bar och ett antal mindre mötesrum. Planerad öppning är 15 september. Vid öppningsdatum kommer ungefär hälften av rummen att vara klara och hela hotellet beräknas vara färdigt första kvartalet 2020.  

 – Utan att gå in på siffror så är det här är en stor satsning och investering för oss. Vi tror stenhårt på vår produkt och tänker långsiktigt. Förhoppningen är att kunna öka RevPAR med 30 procent. Vi letar ständigt efter nya, intressanta, projekt innanför tullarna och ser att Hotel Frantz kan öppna fler dörrar för oss. Stockholm är en fantastisk hotellstad med många spännande nya produkter på marknaden. Nu räcker det inte längre att bara ha nyrenoverade rum och ett bra läge. Man måste alltid vara på tårna och erbjuda gästerna en upplevelse. Annars kommer snabbt någon konkurrent att ta över gästerna, säger Ellen Pettersson.

Hotellchef Ellen Pettersson

 

Rum på Hotel Frantz

 

Badrum Hotel Frantz

En kommentar

  1. Liselott Piper: Så himla spännande - ser helt fab ut! Well done! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA