Annons:

Regeringen lovar: Bromma flygplats ska inte läggs ner

Frågan om Bromma flygplats ska finnas kvar eller läggas ner har utretts ett flertal gånger och blivit en politisk stridsfråga. Under måndagseftermiddagen besökte infrastrukturministern flygplatsen och meddelade då att regeringen under mandatperioden inte går vidare med planerna att stänga flygplatsen rapporterar SVT.

– Vi ser att Bromma i framtiden kan vara en omställningshub för det gröna flyget, som kommer i väldigt snabb takt. Därför vore det direkt osmart att avveckla Bromma i förtid, säger infrastrukturminister Andreas Carlson (KD).

Frågan om Bromma flygplats vara eller icke vara har debatterats under mycket lång tid. I en utredning som presenterades för ett och ett halvt år sedan slogs det fast att det är möjligt att flytta trafiken till Arlanda redan 2025 för att sedan avveckla flygplatsen.

Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen Flyg välkomnar även han beskedet om Bromma:

– Det har varit tillräckligt mycket kaos i svensk flygpolitik. Flyget är en väsentlig del av transporterna och flygplatserna är samhällsviktig transportinfrastruktur. I onsdags presenterades Flygplatsutredningen som tydligt visar att regeringen har insett detta. Vi välkomnar därför att regeringen riktar in sig på att stärka flygets infrastruktur i hela Sverige, inklusive i Stockholmsområdet. Bromma flygplats har även alla möjligheter att bli en väsentlig möjliggörare för morgondagens utsläppsfria flyg. Med den nya tekniken kommer city-nära flygplatser bli mycket intressanta.

2 kommentarer

  1. David.n.lundqvist@gmail.com: Men det är ju så enkelt. Det räcker med att Swedavia får som dom vill: sluta med den olönsamma kommersiella linjetrafiken på Bromma och flytta denna till Arlanda. Alltså: låt Swedavia lämna Bromma. Vad sen Sthlms stad gör med Bromma, det är en sak för sig.
  2. International Airline support (Ltd): Bromma flygplats kommer aldrig att läggas ner eftersom Arlanda aldrig kommer att accepteras som ett alternativ av krävande beslutsfattare (felbyggd och felplacerad). Flyget är framtiden (f n 10 000 beställda plan) och runt om i den utvecklade världen värnar man city-nära flygplatser. Om 10 år är flyget förmodligen CO2 - neutralt. Bromma kommer naturligtvis att betjäna affärsflyget och det effektiva inrikesflyget även i framtiden.
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024