Annons:

Allt fler resenärer väljer veganskt ombord

Norwegian har undersökt vilka måltider som är mest populära ombord på bolagets långdistanslinjer. Resultaten visar att vegansk mat blir allt mer populärt, enligt ett pressmeddelande

Norwegian har analyserat mer än 7300 långdistansflygningar mellan januari 2018 och januari 2019 för att identifiera var det finns störst efterfrågan på vegansk mat. Resultaten visar bland annat att 23 000 veganska måltider har konsumerats ombord på Norwegians långdistansflygningar sedan januari 2018.

Kunderna har flexibiliteten att själva välja vilken måltid som passar deras behov bäst under flygningen genom att erbjuda ett brett sortiment av måltider som vegetariska, veganska, laktosfria och glutenfria alternativ.

Mer än 1400 veganska måltider beställdes i januari 2019 vilket är cirka sju procent mer jämfört med januari 2018. Ökningen ser ut att fortsätta då fem procent mer beställde veganmat i januari 2019 jämfört med december 2018.

– Vi erbjuder ett varierat utbud av måltider som uppfyller kundernas kostbehov och de här siffrorna visar att det är lika lätt att vara vegan på 10 000 meters höjd som det är att vara det på marken. Vi märker att både vegetariska och veganska måltider blir allt mer populära bland våra resenärer, säger Matthew Wood, SVP Commercial på Norwegian

 Veganskt mest populärt på flygningar till Los Angeles

Undersökningen visar att vegansk mat är mest populär på flygningar till Los Angeles med hela 55 procent högre genomsnitt än för Norwegians samtliga långdistansflygningar. Oakland/San Francisco är den näst mest populära rutten för veganmat med 31 procent högre genomsnitt.
Kanske inte helt oväntat är linjen till Buenos Aires den sträckan där minst växtbaserade måltider efterfrågas. Buenos Aires i Argentina är ett land som är känt för sin högkvalitativa biff vilket kan vara en anledning till att beställningar av veganska måltider är 25 procent lägre till Buenos Aires än på andra flygningar.

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024