Annons:

Annons:

Apollo börjar att flyga med Qatar till Doha

I vinter börjar Apollo resa till Qatars huvudstad Doha och öppnar därmed sju nya hotell med hög standard och närhet till både strand och stad. Apollo kommer att resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn – och sträckorna trafikeras av nonstop-flyg med det femstjärniga flygbolaget Qatar, enligt ett pressmeddelande.

Doha ligger på Arabiska halvöns nordöstra kust längs Persiska viken och bjuder på en blandning av sol och bad, lyxhotell, kultur, skyskrapor och ökenlandskap.

– Vi är väldigt glada över att introducera våra resenärer för Doha – en av Mellanösterns snabbast växande städer. Med bara två timmars tidsskillnad är det ett mycket spännande alternativ till vinterns semesterresa. Doha är en destination som fortfarande är lyxig och ”over the top” men samtidigt bjuder på mer äkta arabisk kultur och är mer prisvärt än Dubai. Hit åker man om man är ute efter en varierande semester med sol och bad, jeepsafaris i öknen, härliga promenadstråk och mysiga marknader – med ståtliga skyskrapor som kuliss, säger Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo.

Doha kallas ofta för Mellanösterns kulturhuvudstad med MATHAF – Arab Museum of Modern Art och Qatars nationalmuseum i spetsen och turismen till staden förväntas öka de kommande åren då Qatar står som värdland för fotbolls-VM 2022.

Flygresan från Skandinavien tar cirka sex timmar och klimatet är som mest behagligt mellan september och april då temperaturen sällan sjunker under 20 grader.

Brass and copper containers
Souq market stall in Doha, Qatar

En kommentar

  1. Subscriber User: Äntligen! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019