Annons:

Enklare resor ska lyfta SAS

Enkelresor, en kraftigt förenklad prisstruktur och en ny enkel webbsajt är sas -motdrag mot lågpriskonkurrenterna på den svenska inrikesmarknaden.

Andelen billiga biljetter ska också öka. 10 procent av alla inrikesbiljetter, vilket motsvarar 10 000 flygstolar i veckan, ska kunna köpas för det billigaste enkelpriset 450 kronor. Dessa biljetter säljs även via resebyråer.
– Genom att vi sänkt våra rörelsekostnader och räknar med att öka våra volymer bör vi nå lönsamhet för inrikestrafiken. Vi ägnar oss inte åt prisdumpning, säger pris-ansvarig Susanne Dahlberg på Scandinavian Airlines Sverige.
Vid tn:s pressläggning hade sas av konkurrensskäl inte berättat om och i så fall hur mycket priserna sänks på de flexibla -affärsresebiljetterna. Det offentliggjordes 30 mars, då den nya webbsajten lanserades.
– Men jag kan utlova många överraskningar för våra konkurrenter. Våra inrikesnyheter i kombination med att vi behåller våra destinationer och avgångar blir något de andra bolagen får svårt att kopiera, sade Sverige-vd Anders Ehrling belåtet när konceptet presenterades på tur-mässan.
Inte minst gläds sas-folket över den nya webbsajten med tanke på den svidande kritik den gamla, svårhanterliga sajten fått utstå från kunder i flera år.
Den nya sajten bygger på norska sas -Braathens sajt som lanserades i fjol. En -första titt som Travel News fått visar att sas inrikeskunder nu med väldigt få klick och stor lättöverskådlighet ska kunna boka sina biljetter.
– Jag hoppas och är övertygad om att vi nu ska få beröm i stället för kritik från kunderna, säger Anders Ehrling.
Andra nyheter i inrikessatsningen är att alla biljetter är papperslösa, incheckning sker via internet, sms och voice checkin -eller via automat på flygterminalen.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024