Annons:

“Ethiopian är det mest motståndskraftiga och pålitliga flygbolaget”

Ethiopian Airlines firar 20 år på Arlanda. Travel News skickade över några frågor om hur man driver ett afrikansk flygbolag i Skandinavien med framgång.

“Ethiopian är Afrikas ledande flygbolag och vinnare av Skytrax pris för bästa flygbolag i Afrika sex år i rad”

Grattis Surafel Worku Dessie, Regional Manager för Norden och Baltikum på Ethiopian Airlines. Bolaget fyller 20 år på Arlanda, hur känns det?

– Tack, vi känner oss mycket stolta. Ethiopian är det snabbast växande flygbolagsmärket globalt med sjuttiosju år bevisad framgångsrik verksamhet. När vi startade vår Arlanda-verksamhet redan 2003 flög vi tre gånger i veckan via Rom. Nu flyger vi dagligen och direkt till Addis Ababa med det toppmoderna Boeing 787 Dreamliner-planet. Ethiopian var det första flygbolaget som flög med denna modell till Stockholm Arlanda under 2012. Så under de senaste 20 åren har våra uppskattade kunder valt att flyga med oss ​​och värdesätter vår kundservice, operativa excellens och vårt stora nätverk över hela världen. Dessutom har våra kunder och partners bevittnat hur Ethiopian är det mest motståndskraftiga och pålitliga flygbolaget genom goda och omtänksamma tider. Under pandemin var Ethiopian ett av få flygbolag som fortsatte att betjäna marknaden för nödvändiga resor och fraktkrav utan att avbryta sin verksamhet. Vi vill också tacka våra kunder och partners för en framgångsrik 20-årig resa och för de kommande åren. 

Hur ska ni fira?

–  Vi firar jubileet med en rad evenemang; den 28 oktober 2023 hade vi ett firande på Arlanda flygplats för att ge en speciell upplevelse till våra 230+ kunder som reste med ET715 från Stockholm till Addis Ababa och vidare. På evenemanget fick våra kunder ett certifikat undertecknat av Ethiopian Group CEO som säger att var och en av dem har rest exakt på 20-årsdagen sedan vi började flyga mellan Stockholm och Addis Ababa. 

Dessutom, som ett sätt att uttrycka tacksamhet till våra kunder och resepartners för deras stöd och förtroende, har vi erbjudit olika kampanjerbjudanden och pristävlingar som kommer att pågå fram till slutet av detta år.

Varför har ni klarat 20 år med bas i Stockholm?

–  Det är en tillit och förtroende för våra kunder på Ethiopian. Vi sätter alltid våra kunder i centrum för alla våra strategier.  

Vad är de stora nyheterna hos Ethiopian?

– Ethiopian är Afrikas ledande flygbolag och vinnare av Skytrax pris för bästa flygbolag i Afrika sex år i rad.  Vi flyger till mer än 130 internationella destinationer och 22 inrikesdestinationer med våra ultramoderna och miljövänliga flygplan med en genomsnittlig flottaålder på sju år. För närvarande har vi lagt till Köpenhamn som en tredje destination i Norden, tillsammans har vi utnyttjat 3450 platser per vecka från Stockholm, Oslo och Köpenhamn. På samma sätt som vår fraktverksamher växer i regionen, utöver bukkapaciteten hos passagerarflygplanen, bedriver vi 4-5 dedikerade fraktflyg per vecka i Norden. Vi har registrerat en mer än trefaldig tillväxt inom alla viktiga affärsparametrar under de senaste 10 åren. Efter att ha uppnått vår 15-åriga strategiska vision vid namn ”Vision 2025” i förväg, implementerar vi för närvarande en ny strategisk vision, ”Vision 2035”, som kommer att vägleda oss i att bli en av de 20 mest konkurrenskraftiga och ledande flygkoncernerna i världen.  

Ni tävlar med Turkish och Emirates på många linjer. Varför ska man välja Ethiopian? 

– För att bara nämna några av de många anledningarna varför passagerare föredrar att flyga med Ethiopian så är vi det snabbaste och bekvämaste sättet att resa till och från Afrika. Vårt stora nätverk är en annan viktig anledning, vi flyger till 62 destinationer i Afrika och är överlägset ledande i antal destinationer i Afrika. Vi är även nummer fyra i världen när det gäller antal länder som betjänas globalt. Vi erbjuder en unik, afrikanskt smaksatt, service i världsklass med etiopisk gästfrihet. Som stolt medlem i Star Alliance sedan 2011 har våra kunder tillgång till ett omfattande och bekvämt resenätverk genom att ansluta via medlemsflygbolagens rutter och tjänster. Vi är ett miljömedvetet flygbolag som har hållbarhet som en av våra kärnstrategier. I detta avseende implementerar vi initiativ förr att minska koldioxidutsläppen genom förvärv av avancerad flygplansteknik, implementering av bränsleeffektivitetspraxis och implementering av marknadsbaserade åtgärder för att skydda vår miljö.  

Reseindustrins största utmaning? 

– Resebranschen är den mest osäkra branschen och påverkas i hög grad av världens ekonomiska situationer, geopolitisk osäkerhet, klimatförändringar, oljeprisförändringar och många fler.

Namn: Surafel Worku Dessie

Titel: Regional Manager för Norden och Baltikum. 

Familj: Gift och pappa till en dotter och två söner. 

Bor: Kista, Stockholm

Senaste resa: Victoria Falls, Livingston i Zambia

Favorithotell: Ethiopian Skylight Hotel

Favoritfärjebolag: Har inte prövat något ännu men kollegorna rekommenderar Tallink Silja 

Favoritreseapp: Ethiopian Mobile App

Flygbolag som jag åker helst med: Ethiopian Airlines 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024