Annons:

Annons:

Europa hotas av flygstrejk i slutet av juli

UPPDATERAD Personalen på Ryanair och spanska Iberia varslar om strejk i Spanien, Portugal, Italien och Belgien onsdagen och torsdagen den 25 och 26 juli, skriver El Pais.

De anställda kräver att Ryanair börjar tillämpa arbetslagarna för varje land där det verkar i stället för irländsk arbetslagstiftning på alla territorier. Man vill också förhandla om ett kollektivavtal i ärendet.

Slag i slag följer sedan strejken från Iberias personal. Denna drabbar specifikt en av oss semestersvenskar nyttjad flygplats, nämligen El Prat i Barcelona.

Där har det varslats om strejk för all markpersonal fredagen den 27 juli och lördagen den 28 samt samma veckodagar den 3 och 4 augusti, enligt La Vanguardia.

Piloterna planerar att strejka den 20 juli och den 24 juli. De vill ha högre löner och bättre arbetsförhållande.

Här gäller tvisten i huvudsak den enligt personalen ”överansträngda” arbetssituationen med för liten arbetsstyrka i förhållande till uppdragen, skriver Expresssen.

Igår torsdag ställde Ryanair in 30 flyg mellan Irland och Storbritannien på grund av att flygbolaget inte kommit överens med piloterna. Berörda passagerare har fått e-post och sms om ändringar.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Regional Säljchef Resia Företag Södra Sverige & Köpenhamn
Sista ansökningsdag:
25 november 2018
Sales Executive Leisure till Norwegian Air Shuttle ASA
Sista ansökningsdag:
30 november 2018
Vi söker Event Sales Manager till CWT MEETINGS & EVENTS
Sista ansökningsdag:
20 november 2018
Greek National Tourist Organisation seeks 2 local employees
Sista ansökningsdag:
26 november 2018
Säljchef Resia Företag Västerås & Eskilstuna
Sista ansökningsdag:
25 november 2018