Annons:

Annons:

FAA-kommitté ger tummen upp till Boeings uppgradering

Boeings föreslagna mjukvaruuppgradering till olycksmodellen 737 Max får tummen upp av FAA:s expertkommitté i en inledande granskning. Det rapporterar flera medier. Utlåtandet är ett första viktigt steg mot att häva modellens flygförbud, men den slutgiltiga uppgraderingen är ännu inte färdig, skriver Bloomberg.

Expertkommittén rekommenderar samtidigt att piloter genomgår ytterligare utbildning i planets automatiska säkerhetssystem MCAS, som varit inblandat i två dödskrascher.

2 kommentarer

  1. Flygkonsult: Flygplanet på bilden är en Boeing 787 Dreamliner. Sakfrågan gäller Boeing 737 MAX 8 och MAX 9. Vänligen, byt foto! Tack! Svara
  2. Peter T: Hej Flygkonsult! Inte helt ovanligt att artiklar i media om specifika flygplansmodeller illustreras med fel bilder. Något som vi ”flygnördar” nog får lära oss att leva med eftersom 90 procent av läsarna inte ser någon skillnad eller bryr sig. Men rätt ska vara rätt! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA