Annons:

Femdubbelt fler till Skavsta

Skavsta flygplats beräknas femdubbla antalet passagerare till 1,5 miljoner per år när Ryanair öppnar sex nya linjer i april.

Förutom redan existerande linjer till London och Frankfurt börjar bolaget trafikera Århus, Oslo/Torp, Tammerfors, Hamburg, Glasgow och Paris/Beauvais. Totalt 30 flighter per dag.
– Vår långa relation med Skavsta, Londonlinjens succé och flygplatsens löften om utbyggnad av flygplatsterminalen gjorde att vi valde dem framför Västerås, sade vd Michael O´Leary på presskonferensen.
Och till skillnad från de senaste tre åren ska Skavsta tjäna pengar på det nya avtalet.
– Det blir ett helt nytt scenario med möjligheter att tjäna pengar på parkering, affärer och restauranger, förutom på landingsavgifterna, säger flygplatschef Dot Gade Kulovuori.
Någon svensk inrikestrafik tänker Ryanair däremot inte satsa på. O´Leary skyller på den höga momsen på inrikesflyg – ett argument som klingade ihåligt när det senare framkom att han inte visste att momssatsen på inrikesflyg är 6 procent – inte 25.
Sanningen är snarare att han fortfarande anser att Luftfartsverkets flygplatsavgifter i Luleå och andra tänkbara regionflygplatser är på tok för höga för att falla lågprisjätten i smaken.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024