Annons:

Annons:

Flygskatten retar näringslivet

I näringslivet tycks den omdebatterade flygskatten på 785 miljoner kronor, som nu återinförs efter att ha tagits bort i M-KD-budgeten, vara en nagel i ögat. Organisationen Företagarnas vd Günther Mårder lyfter bland annat fram det som en av de sämsta punkterna i budgeten. – Något som påverkar företagande positivt är förändringarna i arbetsgivaravgifterna, även om det fortfarande återstår mycket att göra på det området. Vi är kritiska till flygskatten, som vi anser är felstyrande. Skatten uppmuntrar inte flygbolagen att investera i exempelvis mer miljövänliga flygplan, enligt Svenska Dagbladet.

Organisationen Svenskt Flygs ordförande Niklas Nordström, tillika socialdemokratiskt kommunalråd i Luleå, är – kanske förståeligt – upprörd över just flygskatten.

– Jag ser skatten som en ren eftergift åt miljöpartiet. Det hade vart mycket bättre om regeringen i stället lagt krutet på att uppmuntra satsningar på miljövänligt flygande som produktion av biobränsle, säger Niklas Nordström till Svenska Dagbladet.

2 kommentarer

  1. Tomas: Vi behöver åtgärder nu, inte sådana som kanske om 10 år minskar utsläppen. Och då bara till en mindre del. Populism! Svara
  2. Arne: Om flygbranschen kunde inse det ohållbara i debattpositionen att man i tid och evighet ska få släppa ut koldioxid utan att betala skulle mycket vara vunnet. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019