Annons:

Före detta SAS-direktör sågar poängklubben Skyteam

Mats Jansson, tidigare vd och koncernchef för SAS, är besviken över flygbolagets val att bryta ett nästan 30-årigt samarbete med tyska Lufthansa och Star Alliance för att ansluta sig till Skyteam under Air France-KLM:s ägarskap. Det säger han i en intervju med Dagens Næringsliv.

Mats Jansson har till DI kallat storägarna Wallenberg för ”fega”, och säger till den norska tidningen att Skyteam är ”rent kommersiellt, den sämsta lösningen för SAS” av de tre stora allianserna.

– Det är väldigt tråkigt för SAS att de hamnar där […] De är ”Scary team”, säger han.

”Scary team” är ett känt öknamn inom branschen. SAS har i ett svar till Dagens Næringsliv sagt att de avstår från att kommentera då bolaget presenterar sitt årsbokslut i veckan.

Även andra flygexperter är vädrat kritik mot övergången till Skyteam:

”Det är alliansen där de sämre flygbolagen hamnar”, sa poängrådgivaren Alexis Barnekow till Di den 3 oktober, dagen efter att SAS räddningsplan offentliggjordes.

En kommentar

  1. Roland: Två frågor till Mats Jansson: du är besviken på SAS att de gick med i Sky Team, vad tycker du de skulle ha gjort då den tredje stora flygbolagsalliansen Oneworld troligen inte hade lagt in något bud? Du kallar Wallenberg för fega, vad skulle de ha gjort?
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024