Annons:

Infekterad strid i Lufthansa

Styrelseordförandeposten i Lufthansa har blivit föremål för en laddad konflikt. Flera stora investerare slåss för att flygbolaget ska göra sig av med Wolfgang Mayrhuber och ta in en ny ledning.

Wolfgang Mayrhuber representerar det gamla Lufthansa – som saknar framtidsutsikter – menar flera investerare i flygbolaget. De kräver nu att Lufthansa ska få en ny ledning.
– Wolfgang Mayrhuber representerar det gamla Lufthansa som har misslyckats och inte har någon framtid, säger Ingo Speich, som representerar fonden Union Investment, till Bloomberg.
Egentligen var det tänkt att Mayrhuber skulle bli ordförande för flygbolaget vid bolagsstämman i går. Han var koncernchef för flygbolaget till 2010. Men det beskedet möttes av hård kritik från investerarna. De befarar att han, i egenskap av före detta koncernchef, skulle agera överrock åt den nya chefen Christoph Franz. Investerarna tycker också att Mayrhuber har för många andra tunga uppdrag och därmed inte skulle hinna med sina plikter i Lufthansa tillräckligt.
Först tackade därför Mayrhuber nej till styrelseordförandeposten, men tolv timmar senare ändrade han sig och bestämde sig för att kandidera.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024