Annons:

Annons:

Kalmar Öland Airport växer

Kalmar Öland Airport växer enligt siffror från årets första fem månader. Drygt 9 procent fler passagerare har valt att åka till eller från flygplatsen jämfört med förra året.

Kalmar Öland Airport växer.  95 821 passagerare har valt att resa till eller från flygplatsen under årets fem första månader, en uppgång på drygt 9 procent jämfört med förra året då motsvarande siffra var 87 867. Antal charterresenärer har ökat med 28 procent.

Detta trots att tio flygningar ställdes in mellan Kalmar och Stockholm under maj månad samt att chartertrafiken till och från Turkiet beslutades skulle försvinna på grund av oroligheter i landet.

Ronny Lindberg, vd på Kalmar Öland Airport, säger i ett pressmeddelande att passagerartillväxten beror på att BRA har gått upp i kapacitet, liksom SAS. Likaså har researrangörer i år valt att bredda utbudet med fler destinationer: bland annat till Cypern, Kreta och Sardinien.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
18 oktober 2018
MSC Cruises söker Flight Reservation Agent
Sista ansökningsdag:
2 november 2018
Flight Operations Manager till Maxli Travel Group
Sista ansökningsdag:
25 oktober 2018
Säljare till Stockholm City Conference Centre
Sista ansökningsdag:
19 oktober 2018
Sheraton söker Marketing Specialist
Sista ansökningsdag:
9 november 2018