Annons:

Ankomsthallen Landvetter

Man på Landvetter påstod sig ha en bomb i väskan

En man i 60-årsåldern har anhållits misstänkt för luftfartssabotage efter en incident på Landvetter flygplats. Enligt polisen ska mannen ha påstått sig ha en bomb i sitt handbagage, något som ledde till att skyddsvakter tillkallades. Även mannens son har gripits misstänkt för våldsamt motstånd skriver SVT.

Händelsen utspelade sig på Landvetter flygplats under söndagskvällen. Mannen i 60-årsåldern skulle kliva på ett flyg när han bestämde sig för att rikta en uppmaning till en av flygvärdinnorna.

– Han säger till flygvärdinnan att hon ska ta det lugnt med hans bagage eftersom det finns en bomb däri, berättar polisens talesperson Thomas Fuxborg för SVT Nyheter Väst.

I samband med detta började mannen och hans son i 25-årsåldern att bråka och skyddsvakter tillkallas. Det hela slutar med att sonen grips misstänkt för våldsamt motstånd och hans far för luftsabotage.

”Man skämtar inte om sådant”

Någon bomb hittades inte i någon av de båda männens bagage.

– Jag vet inte om han menade att det var ett skämt eller inte, men man skämtar inte om sådant idag. Flygbranschen tar det på allvar, och det gör vi också, säger Fuxborg.

Det aktuella flyget blev lite försenat men kunde efter händelsen lyfta mot sin destination.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024