Annons:

Annons:

Nordica och Lot Polish Airlines inleder samarbete

Det estniska flygbolaget Nordica och polska Lot Polish Airlines börjar samarbeta från 19 november.

Det estniska flygbolaget Nordica och polska Lot Polish Airlines börjar samarbeta från 19 november. Samarbetet innebär bland annat att bolagen får en gemensam kommersiell plattform med samma biljettförsäljningssystem och flyger med så kallad code sharing. Nordicas första linje för LOT är Stockholm-Warzawa. De regelbundna flygningarna från Estland till Stockholm och mellan Örebro och Köpenhamn fortsätter att trafikeras som vanligt.

– Tillsammans med Nordica tar vi ett första steg mot att konsolidera Central- och Östeuropas flygmarknad. Samtidigt är detta det första innovativa samarbetet mellan två flygbolag i just Central- och Östeuropa. Det här visar att flygbolagen i vår region inte är tvungna att slukas av de stora västeuropeiska flygbolagen, och därmed riskera att förlora sin nationella identitet och få dra ner på verksamheten, utan tvärtom fortsätta sin individuella utveckling, säger Rafał Milczarski, vd för Lot Polish Airlines i ett pressmeddelande.

Samarbetet innebär att Nordica kommer att utöka sin flotta med tre nya flygplan – något som skapar 70 nya jobb. Lot Polish Airlines går in som strategisk samarbetspartner och delägare och förvärvar 49 procent av aktierna i Nordicas dotterbolag Regional Jet.

– Nordica har gått in i en ny fas i sin utveckling. Samarbetet med LOT Polish Airlines kommer att stärka hållbarheten i vår affärsmodell och säkerställa vår finansiella säkerhet och tillförlitlighet på den internationella flygmarknaden. Som delägare i vårt dotterbolag visar LOT att man tar samarbetet med Nordica på allvar och räknar med ett långsiktigt partnerskap snarare än ett kortsiktigt projekt, säger Jaan Tamm, vd för Nordica.

Nordica samarbetade förra året med Adria Airways – ett samarbete som inte kommer att förlängas.

– Alla reguljärflyg mellan Estland och Sverige kommer att gå som vanligt och det blir inga andra förändringar i våra flygtider. Vårt samarbete med Adria Airways i nuvarande form kommer att fortsätta under de kommande två veckorna och alla flygbiljetter kommer att vara giltiga. Reservationer gjorda för flygningar från 19 november kommer att ändras utan kostnad av resebyråer eller bokning online, säger Jaan Tamm.

 

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Account Manager Governmental till Radisson Hotel Group
Sista ansökningsdag:
22 mars 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019