Annons:

Annons:

Norwegian ökar antalet passagerare, men lyckas inte fylla kabinen

Flygbolaget Norwegian trafiksiffror för januari visar att 2,6 miljoner flög med bolaget - en ökning med 13 procent jämfört med motsvarande period 2018. Men samtidigt avslöjar det krisade bolagets egna siffror att kabinfaktorn - hur många passagerare man lyckas fylla planen med - minskar rejält.

Norwegians trafiksiffror, som presenterades på onsdagsmorgonen, visar att  2 638 958 passagerare flög med bolaget  i januari vilket är 305 026 fler än samma månad föregående år.

Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 18 procent och kapacitetsväxten (ASK) ökade med 27 procent. Kabinfaktorn var på 76,1 procent.

I ett pressmeddelande utlämnar dock Norwegian hur kabinfaktorn såg ut för januari förra året. Och den siffran är inget att skryta med. Kabinfaktorn, alltså hur väl man lyckas fylla planen minskade rejält, från 82 procent till 76,1, en minskning med hela 5,9 procentenheter.

Siffran kan jämföras med Ryanair som ligger på 96 procent.

–Vi är väldigt nöjda med passagerartillväxten i januari eftersom det är en månad som traditionellt präglas av lägre efterfrågan. Efter en period men kraftig expansion kommer tillväxten att avta samtidigt som kostnaderna ska minska och lönsamheten öka, säger koncernchefen Bjørn Kjos.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA