Annons:

Annons:

Nu gasar Norwegian i Sverige

I och med att flygskatten avskaffas i Sverige ser vi stora möjligheter för Norwegian med en kraftig expansion på Arlanda och resten av Sverige.  - Beslutet är en bra julklapp till oss och alla som vill utveckla resandet i Sverige, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, PA- och kommunikationschef på Norwegian till Travel News. 

Tidigare i år fick Norwegian en svensk AOC, alltså ett svenskt drifttillstånd som innebär starkare fotfäste i EU och i Skandinavien och möjlighet till utökade trafikrättighete.

– Nu kan vi satsa på tillväxt till och från Sverige. Det är för tidigt att komma med absoluta tal, men vi vill växa. Det är bra att en skatt som inte alls bidrar till miljön försvinner.  Det här är win win för Sverige i form av att ökad tillgänglighet leder till ökad turism som i sin tur leder till ökad ekonomisk tillväxt och att fler jobb skapas i Sverige, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Charlotte Hombergh Jacobsson är PR-chef Norwegian.

– Det är viktigt för oss att bidra till ett hållbart flyg och det är utsläppen som ska minska, inte resandet. Biobränsle är viktigt men det kommer att ta tid innan det är kommersiellt tillgängligt i den mängd som behövs. Med våra nya, bränsleeffektiva flygplan bidrar vi till att minska utsläppen redan idag.

– Det här beskedet är mycket glädjande och innebär att vi ser positivt på att öka tillgängligheten i Sverige. Det är viktigt för oss att bidra till ett hållbart flyg men det är utsläppen som ska minska, inte resandet. Med våra nya, bränsleeffektiva flygplan bidrar vi till att minska utsläppen redan idag, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos i pressmeddelande.

Syftet med flygskatten är att minska miljöpåverkan. Men flyget ingår redan i handeln med utsläppsrätter vilket innebär att en flygskatt bara flyttar utsläppen någon annanstans. Tillgängligheten har försämrats i flera länder som har infört flygskatter och det gäller även Sverige. Sverige är ett avlångt land med stora avstånd där bra flygförbindelser är avgörande för tillgängligheten skriver Norwegian i ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. Johan Wilhelmson: Flyger man mindre så minskar utsläppen. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA