Annons:

Annons:

Nya problem hittade hos Boeing 737 Max

USA:s luftfartsmyndighet, FAA, har hittat en ny säkerhetsrisk på markbundna Boeing 737 Max orelaterad till de två tidigare krascherna. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

FAA ville inte specificera vad risken är, men enligt källorna handlar det om en flygdators bearbetning av data. I likhet med säkerhetssystemet, som är orsaken till de två tidigare olyckorna, ska flygdatorn bearbeta data felaktigt och få flygplanet att dyka. Piloter har i simulationstester haft svårigheter att rätta till flygplanet, sade källor.

Boeings talesperson har i en kommentar sagt att frågan håller på att tas itu med samtidigt som mjukvaran fortsätter uppdateras.

Boeing har jobbat med mjukvaruuppdateringen i åtta månader. När den blir färdig och FAA ger grönt ljus kommer 737 Max, som varit markbunden sedan i mars, att få åter tillåtelse att flyga.

Samtidigt uppger flygbolaget United Airlines att man förlänger flygstoppet med planen till den 3 september.

Den potentiella risken upptäcktes under ett simulatortest förra veckan och innebär att företaget måste hantera detta före planet kan börja testflygas.

Testflygningarna var planerade att påbörjas i slutet av juni, men den nya upptäckten innebär att den första testflygningen tidigast kan ske den 8 juli – och därefter tar det minst två-tre veckor av analysarbete och dokumentation innan flygförbudet kan hävas.

De två tidigare olyckorna resulterade i 346 dödsfall.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.