Annons:

Annons:

Nytt flygbolag ska stoppa Norwegian

British Airways moderbolag IAG har startat ett nytt lågprisflygbolag för att sätta stopp för Norwegians aggressiva tillväxt i Spanien, Storbritannien och Irland.

International Airlines Group, IAG, som äger flygbolagen British Airways, Aer Lingus, Iberia och Vueling, har startat lågprisflygbolaget Level som från och med juni börjar flyga över Atlanten med en flygplansflotta som ska bestå av över 30 flygplan, rapporterar Bloomberg. Priset på flygbiljetterna ska vara från 99 euro enkel resa.

Den 1 juni börjar bolaget flyga från Barcelona-flygplatsen El-Prat med två veckoavgångar till Los Angeles. Dagen efter, den 2 juni, lyfter det första planet från El-Prat till San Francisco-flygplatsen Oakland International Airport. Här blir det tre veckoavgångar. Till precis samma destinationer drar Norwegian igång trafik den 5 juni (Los Angeles) och den 7 juni (Oakland).

Norwegian flyger idag varken till Buenos Aires eller Punta Cana från Barcelona, men Buenos Aires ingår i det norska flygbolagets planer för Spanien.

Level kommer inledningsvis basera två nya Airbus A330-200 i Barcelona. Planen är utrustades med 314 säten, varav 293 i ekonomiklass och 21 i en särskild Premium Economy-kabin.

Både Lufthansa och Air France-KLM har sedan tidigare startat lågprisbolag för att möta konkurrensen från Norwegian.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA