Annons:

Annons:

Oklart vad som ligger bakom flygkaoset

I lördags rådde ytterligare flygkaos på Arlanda med ett 70-tal försenade flyg. Än så länge vet man inte mer än att det berodde på ett fel i färdplaneringssystemet. Något samband med förrförra veckans flygkaos är dock inte känt.

I lördags blev ett 70-tal flyg försenade på Arlanda. Detta på grund av ett fel i färdplaneringssystemet men vad det i sig berodde på är i dagsläget inte känt enligt en artikel i DN.

För lite mer än en vecka sen drabbades Arlanda, Bromma och Landvetter också av stora flygförseningar då datakommunikationen i radarsystemet fallerade. Då sa man först att det berodde på att Telia utfört serviceverksamhet men det tog Luftfartsverket sen tillbaka och menade att det var att dra för snabba slutsatser. ’

Margareta Otterström vid Luftfartsverkets pressjour säger till tidningen att de inte ser ett samband mellan de två händelserna. Nu kommer man att utreda vad som legat till grund för de två händelserna. Någon misstanke om att det skulle röra sig om sabotage finns dock inte.

 

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019