Annons:

Annons:

Qatar Airways öppnar linje till Helsingfors

Satsningen mot Norden fortsätter för Qatar Airways. Den 10 oktober börjar bolaget flyga Helsingfors–Doha.

Linjen kommer att trafikeras dagligen av en Airbus A320, med 120 platser i economy class och tolv platser i business class.

– Det har varit stor efterfrågan på flyg från Helsingfors. Det är nio år sedan vi började flyga till Norden och det är en viktig marknad för Qatar Airways globalt. Avgångarna från Helsingfors gör att regionen växer och öppnar för ännu fler nordiska turist- och affärsmöjligheter i vårt globala nätverk, säger Christian Deresjö, Qatar Airways chef för Skandinavien, Finland och Baltikum, i ett pressmeddelande.

Den nya linjen ger passagerare från Finland direkt tillgång till Qatar Airways globala nätverk, med destinationer som Bangkok, Dubai, Doha, Bali-Denpasar och Sydney. Alla anslutningar sker via Qatar Airways flygplats i Doha, Hamad International Airport.

Sedan tidigare trafikerar Qatar Airways Stockholm, Köpenhamn och Oslo. När linjen till Helsingfors öppnat kommer bolaget ha 38 avgångar i veckan från Norden till Doha.

2 kommentarer

  1. Torben: Godnatt Finnair! Nu blir ett 57 % statligt ägt bolag utkonkurrerat av ett 100 % statligt ägt flygbolag och alla jublar (inklusive nymoderater). Hur skall Finnair konkurrera med 380 EUR t.o.r Helsingfors-Singapore? Svara
  2. Någon: Hoppas dom uppgraderar till widebody plan i framtiden t.ex 787, hoppas också att Emirates börjar sätta ner foten i Finland snart. Och hoppas också att Etihad börjar komma till norden. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019