Annons:

Qatars vd svarar på kritiken

Qatar Airways vd Akbar Al Baker har hittills vägrat kommentera uppgifterna om sina anställdas arbetsförhållanden. Nu tar han bladet från munnen.

Tidigare har Qatar Airways hänvisat till ett uttalande via sin pr-byrå:
”Eftersom vi inte vet vilka personer och vilka enskilda fall artikeln bygger på kan Qatar Airways inte kommentera dina specifika frågor. För att kunna göra det måste vi kunna ta reda på mer fakta, vilket är omöjligt om vi inte vet vilka anställda eller före detta anställda som uttalar sig.”
Men när flygbolagets nya flygplan, en A350, presenterades ställde en journalist från tidningen Qatar Today frågor om uppgifterna, skriver Expressen.
– Precis som andra organisationer avskedar vi anställda som inte utför sitt jobb och de citat som nämns kommer från före detta anställda som har haft problem med att utföra arbetet och därför blivit tillsagda att lämna företaget, säger vd Akbar Al Baker.
– Det här är inte anklagelser mot Qatar Airways utan mot mitt hemland. Världens uppmärksamhet ligger på Qatar och vi är en viktig del av Qatar Inc och därför blir vi också ett mål.
Expressen har dock skrivit att personerna som har intervjuats är såväl sådana som har avskedats, slutat frivilligt och fortfarande är anställda.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024