Annons:

Rekordresultat för Aeroflot

Aeroflots årsresultat för 2016 ökade med 43.4% till över 6 miljarder svenska kronor medan rörelseresultatet (EBIDTA) ökade med 32,9 % till över 12 miljarder svenska kronor. 

Flygbolaget skriver i ett pressmeddelande att resultatet baserats på tillväxt och utveckling i verksamheten, nettoresultatet har påverkats positivt av växelkurs kombinerat med fokus på kostnadskontroll.

Kabinfaktor ökade till 81,5 % för Aeroflot Gruppen. Siffrorna har påverkats av Aeroflots internationella tillväxt, särskilt på de internationella linjerna där passagerartillväxten var 14,1 % och 7,6 % på inrikeslinjerna. Under 2016 satte bolaget 37 fabriksnya flygplan i trafik.

– Under 2016 lyckades vi göra signifikanta framsteg, både operationellt och finansiellt, för att uppnå långsiktiga strategiska mål. En accelererande tillväxt av våra verksamhetsindikationer under fjärde kvartalet 2016 i kombination med makroekonomiska förbättringar tillåter oss att ha positiva förväntningar för 2017 och Aeroflot Gruppens utvecklingsmöjligheter, säger Shamil Kurmashov, PJSC Aeroflot Deputy CEO for Commerce and Finance.

– Vi är oerhört nöjda att se att vår strategi med världens yngsta och modernaste flygplansflotta och vår fortsatta satsning på samarbetet med Manchester United Football Club i kombination med en offensiv satsning i Norden levererar ett av bolagets bästa resultat någonsin, säger Johan Magnus Eriksson, Aeroflots Regional Sales Manager, Scandinavia and Finland.

 

 

2 kommentarer

  1. Uffe: Bra jobbat direktören!
  2. Christian Ljungström: Grattis Johan.
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024