Annons:

Ryanair går med på att sälja Aer Lingus

Ryanair har slutligen gått med på att sälja sin andel i Aer Lingus till ett annat EU-flygbolag. Det avslutar en sex-årskamp mellan de två flygbolagen.

Ryanair meddelade i tisdags att man kommer att sälja sin 29-procentiga andel i Aer Lingus till valfritt europeiskt flygbolag som lägger ett tillfredsställande bud på mer än hälften av flygbolaget. Beslutet kommer strax före att en slutrapport av Konkurrensverket i Storbritannien släpps, vilken sannolikt kommer att kritisera Ryanairs Aer Lingus-innehav.

Ryanair säger att anledningen till att man nu gått med på att sälja är all oro och påtryckningar från det brittiska Konkurrensverket. Men i äkta Ryanairanda passar flygbolaget på att kritisera sin motpart.

– Enligt Konkurrensverkets egna rapport finns det inte några bevis på någon minskning av konkurrensen mellan Ryanair och Aer Lingus, säger Ryanairs presschef Robin Kiely.

– I själva verket förbjöds Ryanairs senaste (tredje) bud på Aer Lingus av EU just på grund av den bevisning som lagts fram av både Aer Lingus och den irländska regeringen, som falskt visar att konkurrensen mellan Ryanair och Aer Lingus ”intensifieras” under de senaste 6,5 åren, säger Robin Kiely.

Men vissa analytiker säger att Ryanairs tillkännagivande bara kan vara en gimmick i sin kamp med konkurrensmyndigheterna över sin investering i Aer Lingus och flera misslyckade försök att köpa resten av flygbolaget.

– Vi skulle bli förvånade om ett annat EU-flygbolag tar betet. Det är ett djärvt drag, eftersom det förutsätter att inga andra flygbolag kommer att ta betet, säger en analytiker i New York Times.

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024