Annons:

Ryanair storsatsar på Kastrup – öppnar bas med två plan

Ryanairs vd Michael O'Leary presenterade vid en presskonferens i Köpenhamn idag att flygbolaget öppnar en ny bas på Kastrup i Köpenhamn. Basen skapar 100 nya jobb för piloter, kabinpersonal och teknisk personal. Alla jobb enligt danska kollektivavtal, rapporterar Travel News i Danmark.

Enligt Michael O’Leary är Ryanair redan det 3:e största flygbolaget på Köpenhamns flygplats, med 20 rutter och mer än 2,3 miljoner passagerare varje år. Med öppningen av basen i Köpenhamn räknar Ryanair med mer än 3 miljoner passagerare 2024.

– Som Europas flygbolag nr 1 är det med stor glädje att kunna tillkännage dessa två plan baserade i Köpenhamn från och med december. De kommer att komplettera våra två flygplan baserade i Billund. Detta innebär en ytterligare investering på 200 miljoner DKK. USD från Ryanair för att återställa flygtrafiken och turismen till Köpenhamn, som fortfarande ligger efter sin volym före corona. Ryanair tror att orsaken till eftersläpningen i passagerarantalet främst beror på de höga flygplatsskatterna och de fortfarande höga flygpriserna som Norwegian och SAS tar ut.

Ryanair ser fram emot ytterligare expansion i Danmark så snart de danska politikerna beslutar sig för att sänka avgifterna på Köpenhamns flygplats. För närvarande ligger Köpenhamns flygplats efter resten av Europa när det gäller återhämtningen från coronapandemin och det beror på de höga passagerarskatterna och flygbiljetterna. Ryanair uppmanar de danska myndigheterna att sänka flygplatsskatten i Köpenhamn, vilket kommer att göra det möjligt för flygbolagen att sänka priserna och återställa antalet passagerare, rapporterar Travel News i Danmark.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024