Annons:

SAS och Norwegian strandade på Kanarieöarna

Travel News systertidning RES utsända är på plats på Kanarieöarna.  - Vi satt i planet när stormen kom in, säger RES-tvs programledare Hans Fahlén till Travel News, - Det var som en stor orangea dimma som vällde in. Det är som ett tunt, orangea potatismjöl. 

Sanden kommer från Sahara och förra gången något liknande hände var 2002. Just nu har många plan börjat resa hem, men kvar på marken finns Norwegian och SAS. Enligt obekräftade källor saknar de två skandinaviska flygbolagen avtal med en tekniker som kan undersöka motorerna.

– Det känner jag inte till, säger Jon Eckhoff på SAS presstjänst i Norge. Vi har tekniker som tittar på flygplanen just nu och när de är godkända börjar de flyga hem.

SAS har just sex flygplan som är strandade på Gran Canarias flygplats. Totalt väntar 1080 passagerare på att komma hem. Idag klockan 14 kommer ett SAS-plan från Kastrup att åka ner och planen är att forsla 262 personer till Oslo klockan 19:15.

När de andra strandsatt får komma hem är oklart. 

Norwegian har just nu åtta plan som är strandade på Gran Canaria.

”Säkerhet är högsta prioritet, så vi kommer att göra en säkerhetskontroll för att säkerställa att de inte har skadats av sandstormarna. Vi har inte kunnat flyga till och från Kanarieöarna sedan i lördags, men vi strävar efter att ha våra tekniker på plats snart. Vårt mål är att flygplanet ska inspekteras fullt ut under dagen,” skriver Norwegians presstjänst i ett mejl till Travel News.

– Vi kom ut på flygplatsen idag och mötte människor, barnfamiljer och gamla som sovit på kartonger. Det är inte sant att det finns hotellrum här, massvis av människor som skulle ha kommit ner är inte här. Jag tycker synd om de drabbade, säger Hans Fahlén.  

Han hoppas att få resa hem med annat bolag under dagen via Köpenhamn hem till Stockholm.

– Vårt bagage är magasinet någonstans på flygplatsen så det får vi inte med oss hem.  

Just nu är det sol och blå himmel på Kanarieöarna och stormen har bedarrat.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024