Annons:

SAS sätter nya bagageregler

SAS förenklar sina bagageregler. Glöm allt om mått och specialbagage, hädanefter är det bara bagagets vikt som är intressant.

Ska du flyga med surfbräda, skidor eller golfbag? Hos SAS går numera allt bagage att checka in precis som en vanlig väska, förutsatt att det inte väger mer än högsta tillåtna viktgräns. För normalbiljetter betyder det 23 kilo, för den som flyger business är det 32 kilo.

– Vi har lyssnat till våra kunders önskemål och kan nu med glädje erbjuda det som troligtvis är flygbranschens enklaste prismodell för alla typer av bagage. Nu kan kunderna till exempel ta med en stor surfbräda som det bagage som ingår i resan med SAS, säger Snorre Andresen som är produktchef på SAS, i ett pressmeddelande.

SAS sänker samtidigt priserna för extra bagage, om den extra väskan betalas för vid bokning på nätet eller i automat på flygplatsen. Priset sänks med mellan 28 och 31 procent beroende på vart resan går.

Att checka in en extra väska är ändå fortfarande ganska kostsamt: 219 kronor på inrikesflygningar och 399 kronor på en Europaresa.

SAS bagageregler i punktform

Storleksbegränsningar tas bort
Specialbagage kan ingå som inkluderat bagage
Lägre pris för extra bagage vid köp på internet eller i automat
Alltid ett bagage (23 kg) inkluderat med SAS

Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024