Annons:

Singapore Airlines är världens bäsat flygbolag enligt Skytrax

Resenärer har röstat fram årets bästa flygbolag. I år toppar Singapore Airlines listan och Qatar Airways petas ned till en andraplats, skriver Dagens Industri

Qatar Airways har förlorat titeln som världens bästa flygbolag på den brittiska flygrankningssajten Skytrax årliga topplista. Enligt sajten är Singapore Airlines det bästa valet för den som vill flyga säkert och bekvämt.

Toppnoteringen är den fjärde för det singaporianska flygbolaget sedan Skytrax inledde rankningen år 1999. Överlag dominerar de asiatiska flygbolagen listan – sju av tio är stationerade i Asien. Tyska Lufthansa, på sjunde plats, är det enda europeiska flygbolaget på årets topplista.

Singapore Airlines har de senaste två åren rustat upp sin flotta med rymligare kabiner, större skärmar och rentav förstaklass-sviter med dubbelsängar i de enorma Airbus A380-planen, i syfte att konkurrera med Mellanösternbaserade flygbolag, skriver Bloomberg.

Såväl Qatar Airways som Singapore Airlines erbjuder några av världens längsta oavbrutna flygresor – förstnämnda flyger mellan den qatariska huvudstaden Doha och Auckland i Nya Zeeland, en flygning på över 16 timmar. Sistnämnda flyger den nuvarande rekordrutten – Singapore till New York, vilket tar nästan 20 timmar.

FLYGBOLAG RANKING 2018 RANKING 2017
Singapore Airlines 1 2
Qatar Airways 2 1
All Nippon Airways 3 3
Emirates 4 4
EVA Air 5 6
Cathay Pacific 6 5
Lufthansa 7 7
Hainan Airlines 8 9
Garuda Indonesia 9 10
Thai Airways 10 11

Källa: Skytrax och Dagens Industri.

Kommentarer är stängda.