Annons:

Annons:

Swedavia svarar på BRA:s kritik: årets höjning den första på många år

BRA flygs ägare Per G Braathen och vd Christian Clemens riktar i dag i Travel News hård kritik mot Swedavia som de hävdar höjt avgifterna. Swedavias presschef Robert Pletzin håller inte med om detta.

Så här skriver Robert Pletzin presschef på statligt Swedavia i ett mejl till Travel News:

”Det är förståeligt att flygbolagen reagerar på avgiftshöjningar, och vi beklagar att dessa sammanfaller med en vikande utveckling för flygresandet i Sverige vilket skapar utmaningar för alla parter i flygbranschen. Samtidigt har flygbranschen i många år har påtalat behovet av att påskynda investeringstakten i ny flygplatsinfrastruktur. Vid inledningen av förra året var branschens samlade syn att Swedavia fortfarande inte planerade för tillräckligt stor trafikökning. Avgiftshöjningarna, om motsvarande totalt 15 kronor per avresande resenär, är helt och hållet drivna av de investeringar som har genomförts för att möta detta behov, och följer efter flera års kontinuerliga avgiftssänkningar.

Fakta: Swedavia har mellan 2011-2018 sänkt avgifterna med totalt 11-12 procent justerat för inflation. Sedan 2015 så har avgifterna sänkts varje år och höjningen för 2019 är alltså den första på fem år.”

Swedavias siffror gäller alltså alla tio flygplatser, det kan alltså vara så att avgifterna på vissa flygplatser går upp och andra ner. Någon redovisning av varje flygplats, intäkter och kostnader, redovisas inte. Följaktligen kan BRA:s uppgifter vara korrekta när det gäller till Bromma och inrikesflyget.

Kommentaren är alltså ett svar på den kritik som framför här.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA