Annons:

Tyskland stoppar iranskt flygbolag

Tysklands regering har dragit in det iranska flygbolaget Mahans tillstånd att verka i landet, uppger en regeringskälla för nyhetsbyrån Reuters. Oro för säkerheten och misstankar om att flygbolaget utnyttjas för militära ändamål ligger bakom beslutet.

Regeringen misstänker att flygbolaget, som funnits på en amerikansk sanktionslista sedan 2011, används såväl militärt av elitstyrkan revolutionsgardet som av terrorister.

Flera EU-länder anklagar Iran för att spionera eller planera attacker på kontinenten. Regeringskällan säger att sanktionerna mot flygbolaget inte innebär generella sanktioner mot Iran.

2 kommentarer

  1. Jesper M: Sorgligt att Tysklands osjälvständiga regering går Israels och USAs smutsiga geopolitiska ärenden mot Iran.
  2. Lasse: Jesper M låter som en långsökt konspirationsteori att det är Israel och USA som satt detta i verket. Det är vedertaget kännt att Iran har flygsäkerhetsproblem med sina flygplansflotta pga sanktioner. Och sanktionerna inte kommit dit obefogat. Men klart att USAs syn på Iran gått lite för långt, men jag tror inte att det är en viktig aspekt att Tyskland förbjuder Mahan.
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024